Diyarbakır'ın Sur ilçesi Melik Ahmet Mahallesi Kesmeli Sokak'ta bulunan tarihi Anzele havuzu, yaz aylarında 7'den 70'e tüm vatandaşların olmazsa olmazı iken, havaların serinlemeye başlamasıyla beraber kaderine terk edildi.

"ANZELE HAVUZUMUZU BOŞ GÖRMEYE ALIŞIK DEĞİLİZ"
Diyarbakır'daki bu tarihi havuzu böyle boş bir şekilde görmeye alışık olmadığını belirten bir vatandaş, "Doğrusunu isterseniz Anzele havuzumuzu böyle boş görmeye hiç alışık olmadığımız gibi üzülüyoruz da. Yaz aylarında çocukların cıvıl cıvıl sesleri, kuşların öterek eşlik etmesi buradaki atmosferi da çok daha güzelleştiriyordu. Fakat maalesef ki artık havalar soğuyor. Çocuklar okula başladı. Hal böyleyken burası da sessizleşti doğal olarak. İnşallah önümüzdeki yaz mevsiminde tekrardan o huzurlu ortama kavuşacağız" diye konuştu.

Diyarbakır Ergani’de sadece iki tane var: İkisi de yok oluyor! Diyarbakır Ergani’de sadece iki tane var: İkisi de yok oluyor!

Öte yandan Havuzun kirli ve içinde cam parçaları gibi tehlikeli atıkların olmasından dolayı giremediklerini dile getiren bir grup çocuk, “Yaz aylarında her gün suya girmemize rağmen havuzumuz bu kadar kirli ve tehlikeli değildi. Şimdi havalar da soğudu havuzun suyu da çok kirlendi. Ayrıca içinde bir sürü cam parçaları var. Belediye yetkililerinden havuzumuzu temizleyip tekrardan eski haline getirmelerini istiyoruz” dediler.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL