10 Nisan Çarşamba günü başlayacak olan Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalırken, vatandaşlar ise mutfak alışverişlerine ve temizlik işlerine şimdiden başladı. Bayramların vazgeçilmez ziyaretgahı olan Sur ilçesi'nde ise çöplerin toplanmıyor oluşu tepkilere yol açtı.

1 HAFTADIR BURÇTAKİ ÇÖPLER TOPLANMADI

Diyarbakır'ın en önemli yapılarından biri olan tarihi Tek Beden Burcu'nun altına bırakılan çöplerin bir haftadır toplanmadığı öğrenilirken, çevredeki esnaf ve vatandaşlar ise, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Batman ve Van'daki miting öncesi Diyarbakır’dan çağrı Batman ve Van'daki miting öncesi Diyarbakır’dan çağrı

İSKENDERPAŞA PARKININ HAVUZU ÇÖP YIĞININA DÖNÜŞTÜ

Mücadele Gazete'mizin 11 Mart 2024 tarihinde yayınladığı "Diyarbakır'da bu parka giren geri çıkıyor!" haberinde adı geçen merkez Sur ilçesindeki İskenderpaşa Parkı Havuzu çöp yığınına dönüştü.

Daha önce gazetemize konuşan ve duruma tepki gösteren mahalleli, aylardır havuzdaki çöplerin toplanmadığını söyledi. Çocukların parkta oyun oynayamadıklarını söyleyen mahalleli, çöplerin toplanmasını istedi.

TARİHİ CAMİ'NİN ETRAFI ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR

Yine Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Arap Şeyh Cami etrafının da çöplük içinde olduğu görülürken, Yenişehir ilçesinin Bağlar'a açılan kapısı olan parkın bulunduğu alandaki çöpler de gündüz vakti toplanmaması eleştirilere neden oldu.

Muhabir: Devrim AKTÜRK