İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri gündemde yer almaya devam ediyor. Yenidoğan bebek çetesi ile bilgiler gelmeye devam ederken, Avcılar Hospital Hastanesi’nde başhekim olarak görev alan Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız’ın 'Özel hastane çetesi' dosyasında şüpheli olduğu ortaya çıkarken, Yıldız’ın Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde de 5 yıl başhekimlik görevi yaptığı oraya çıktı. Peki, Avcılar Hospital başhekimi Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız kimdir?

Diyarbakır'ın en soğuk ilçesi belli oldu! Diyarbakır'ın en soğuk ilçesi belli oldu!

DİYARBAKIR VE MARDİN’DE GÖREV ALDI
Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız'ın 2000’li yılların başında Diyarbakır Asker Hastanesi’nde, 2003-2008 yılları arasında ise Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik görevi yaptığı öğrenildi.

PROF. DR. FETİN RÜŞTÜ YILDIZ KİMDİR?
Avcılar Hastanesi Genel Direktörü ve Başhekimi Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız, 2020 yılında bu göreve başlamıştır. 1966 yılında Sarıkaya'da doğan Yıldız, lisans eğitimini Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde 1990 yılında tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimini de aynı fakültede almış olan Yıldız, sağlık alanında geniş bir deneyime sahiptir.Yıldız, kariyerine Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde başlayan Prof. Dr. Yıldız, Diyarbakır Asker Hastanesi ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, İstanbul Ok Meydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekimlik yapmıştır. Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde ve Mardin Devlet Hastanesi'nde de görev almış olan Yıldız, son olarak Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Kurucu Başhekimi olarak görev yapmıştır. Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcılığı pozisyonunda da bulunmuştur. Yıldız, ayrıca İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi