Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 14. durağı, "Diyarbakır Kültür Yolu Festivali" bugün başladı. 20 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek festival kapsamında şehrin dört bir yanında 100'den fazla mekanda 500'ü aşkın etkinlik düzenlenecek.

Festival kapsamında Diyarbakır’a gelen Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Tan Sağtürk, Diyarbakır’ın kendisine uzak bir şehir olmadığını belirterek, Bale dansının sadece büyükşehirlerde olmaması gerektiğini vurguladı. 

“DİYARBAKIR’I ÇOK İYİ TANIYORUM”
Yıllar önce Diyarbakır’da açılan bir okula destek olmak için geldiğini söyleyen Tan Sağtürk, “Uzun yıllar boyunca buradaki çocuklarla bir arada olmaya çalışıyordum. Ne zaman davet edilsem hep Diyarbakır’daydım. Dolayısıyla Diyarbakır insanını, bölgeyi çok iyi tanıdığımı düşünüyorum ve çok yakın arkadaşlıklar kurmuşumdur” dedi.

Diyarbakır’da “Belgesel Sinema Atölyeleri” kurulacak! Diyarbakır’da “Belgesel Sinema Atölyeleri” kurulacak!

Şimdilerde ise genel olarak Kültür Yolu Festivali kapsamında Diyarbakır’da olduğunu dile getiren Tan Sağtürk, “Kültür Yolu’nda gündüz bir  “Barış Ormanı” çocuk oyunuyla, akşamında ise “Folklorama” adlı eserimizle seyircinin karşısında olacağız” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL