Bugün itibariyle açılışı yapılan Diyarbakır Kültür Yolu Festivali birçok ünlü isimleri ağırlarken ilk gününde katılım sağlayan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır Surları’na demir korkulukları Kerimcan Durmaz mı diktirdi? Diyarbakır Surları’na demir korkulukları Kerimcan Durmaz mı diktirdi?

Özellikle Diyarbakır özelinde tiyatrolar hakkında bilgi veren Genel Müdür Karadağlı, “Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 1987 yılından beri hizmet veriyor. İnanılmaz bir teveccühle karşılanıyor. Bu anlamda Diyarbakır seyircisi son derece bilinçli ve seçici bir kitle olduğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. İki önce yerli “Orhan Asena” festivalimiz de başladı. Kültür Yolu Festivali’nin başlamasıyla birlikte diğer festivalimiz de bunun içinde yerini aldı” dedi.

“KATILIM BEKLENTİMİN ÜSTÜNDE”
Diyarbakır Kültür Yolu Festivali’ne katılımın beklentilerinin üzerinde olduğunun altını çizen Karadağlı, ”çünkü Kültür Yolu Festivali, o şehrin tarihine, kültürüne ve sanatına çok faydası olan bir festival. Sadece sanatsal anlamda değil, astronomi, tarih gibi alanlarda da çok büyük bir hizmet veriyor. İnsanların ruhuna ve gönlüne dokunmak bizim öncelikli görevimiz” şeklinde konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL