Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında terfi eden general ve amirallerin kararını imzaladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında terfi eden general ve amirallerin kararını imzaladı. Erdoğan'ın, YAŞ kararlarını imzalaması sırasında, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da hazır bulundu.

YAŞ kararları bu geceki Resmi Gazete'de yayımlandı. Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, 2 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül'den, 29 general ve amiral de kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere emekliye sevk edildi. 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Ayrıca, 34 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 455 albayın görev süreleri 2 yıl uzatıldı.

BİNALİ YILDIRIMI KARŞILAMASI GÜNDEM OLMUŞTU
Kararnameye göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda Korgeneral Metin Tokel Orgeneralliğe terfi ettirildi.

Meclis’e taşındı: Tavşantepe'deki çocuk ölümleri aydınlatılsın Meclis’e taşındı: Tavşantepe'deki çocuk ölümleri aydınlatılsın

Tokel, Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde kendisini, “Zatıalinizin buraya gelişiyle başta tümen komutanı ben olmak üzere onur duyduk. Bu onuru ruhumuzda ve tüylerimizde şu anda yaşıyoruz, arkadaşlarımız da siz gelmeden sanki sizin geleceğinizi hissetmiş gibi sizin gözlerinizden öptüklerini arkadaşlarımız ifade etti. Tümen komutanı olarak onur duyduk. Allah sizden razı olsun” sözleriyle karşılamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi