Diyarbakırspor’un yeni rakibi kim? Maçı ne zaman? Diyarbakırspor’un yeni rakibi kim? Maçı ne zaman?

Efsane Diyarbakır’ın bu yaz döneminde kadrosuna kattığı genç futbolcu Seydi Kayasoy, Altınordu kulübünün altyapısında yetişti. Futbolcu yıllarca Altınordu forması terletti. Burada Çağlar Söyüncü’yle beraber forma terletti, yedek bıraktığı bile oldu. İşte Kayasoy…

SEYDİ KAYASOY KİMDİR?

1998 doğumlu 26 yaşındaki futbolcu İzmir’de dünyaya gelirken futbol kariyerine de Altınordu’da başladı. Altınordu kulübünün U/19 ve U/20 formalarını terleten futbolcu 2016/18 yılları arasında ise as takımın formasını terletme fırsatı yakaladı.

İki sezon profesyonel olarak forma terleten oyuncu sonraki sezonlarda Kastamonuspor ve Niğde Anadolu FK’ya kiralık olarak gönderildi.

2019/20 sezonunda 1922 Konyaspor’a, sonrasında Adıyaman FK, Ofspor, 52 Orduspor FK, Ergene Velimeşe ve Yıldızspor 45 FK formaları terletti.

Bu sezonun başında ise efsane Diyarbakırspor’a imza atan başarılı oyuncu, Çağlar Söyüncü’yle birlikte Altınordu altyapısından yetişti.

2014/15 sezonunda Çağlar Söyüncü Altınordu U/19’da 6 maça çıkıp iki gol atarken, Seydi Kayasoy ise 12 maçta forma terletip bir gol kaydetti.

Bu sezon ise Diyarbakırspor’un iki galibiyetle başladığı iki maçında da formayı kapan futbolcunun önümüzdeki Batman Kayraspor karşılaşmasında da kadroda olması bekleniyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER