Haziran başında faaliyete alınan Çınar Yarı Olimpik yüzme havuzunda "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi ve yaz okulu faaliyetleri kapsamında 3000 çocuk yüzmeyle tanıştı. Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, ilçenin spordaki vizyon projelerinden olan spor tesisinde yaptığı incelemelerde, faaliyetler ve yapımı tamamlanıp açılışı yapılacak olan yerlerle ilgili İlçe Spor Müdürü Mehmet Yılmaz Bay’dan bilgi aldı.

Diyarbakır Büyükşehir'den kadın istihdamını artıran çalışma! Diyarbakır Büyükşehir'den kadın istihdamını artıran çalışma!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Gençlik Merkezi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun kısa bir süre içinde resmi açılışının yapılacağı ve şu anda hizmet vermeye devam ettiği kaydedildi.

HEM KUR'AN, HEM YÜZME ÖĞRENİYORLAR 
Çınar'da merkez ve köylerde açılan Kuran Kurslarına giden çocuklar her hafta havuza gelerek yüzmeyi de öğreniyorlar. Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğanı karşılarında gören Kuran kursu öğrencileri ve hocaları, bu hizmetten dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Çocuklarla sohbet eden Kaymakam Erdoğan, "Tüm tesisler açıldıktan sonra burada gençlerimiz sosyal, sportif, kültürel, eğlence alanında aradıkları her şeyi bulabilecekler. Deneyap atölyesi, Drone eğitimi, dini değerler eğitimi, müzik, bilgisayar eğitimi alabilecek.

İSTEYEN GELİP ANFİİ TİYATRODA SAHNEDE OLACAK
İsteyen halı sahada ayak tenisi oynayacak, Playstation salonundan futsalına kadar herşey olacak. Amacımız gençlerimiz tüm gününü gönlünce güven içinde emin ellerde geçirsin diyedir. Bu amaçla Çınar'ımızın iyi bir noktaya gelmesini sağlayacağız "dedi.

Kaynak: Haber Merkezi