Diyarbakır’ın tarihi surlarının üstüne güvenlik amacıyla dikilen demir korkuluklar vatandaşları ikiye böldü. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki surlara böylesi bir çalışmanın yapılması vatandaşların tepkisine neden olurken, sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz’ın surlar için kullandığı sözler ise kamuoyuyla paylaşıldı.

Diyarbakır Ciğer Kebabı fiyatı ne kadar? En çok dürüm mü yoksa porsiyon mu tüketiliyor? Diyarbakır Ciğer Kebabı fiyatı ne kadar? En çok dürüm mü yoksa porsiyon mu tüketiliyor?

KERİMCAN DURMAZ’IN ŞEHRE GELMESİNDEN KISA SÜRE SONRA KORKULUKLAR DİKİLDİ!

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz’ın, arkadaşı Samet ve yeni tanıştıkları Halil Alasan isimli bir çocukla yaklaşık bir hafta önce gerçekleştirdikleri Diyarbakır ziyareti esnasında yayınladığı VLOG videoda ısrarla tarihi Surlara korkuluk yapılması çağrısında bulunulurken, demir korkulukların ise özellikle görüntülerin çekildiği alanda monte edildiği anlaşıldı.

“DİYARBAKIR BELEDİYESİ, BURALARA KORKULUK YAPIN”

Kerimcan Durmaz’ın yayınladığı videoda ısrarla demir korkuluklar konusuna değinilirken, yetkilileri çalışmaya davet ettiği sözleri olay oldu. Özellikle Durmaz’ın görüntülerdeki, “Diyarbakır Belediyesi, buralara hemen korkuluk yapın. Bakın buradan insanlar düşer ve ölürler. Lütfen, buralara korkuluk. En azından merdivenlerden inip çıkarken…” sözleri dikkat çekti. 

Muhabir: Devrim AKTÜRK