Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yıllarca esnaflık yapan Diyarbakırlı Murat Altun, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen asrın felaketinde çok sayıda yakınlarının yanı sıra hem evini hem de iki dükkanını kaybetti. Yaklaşık iki senedir Diyarbakır’a yerleşip yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için gitmedik kapı bırakmadığını söyleyen Altun, tüm çabalarına rağmen en ufak bir gelişmenin olmadığını belirtti.

“Yaşanan felaketten sonra annem, kardeşim ve gelinimiz vefat etti” diyen Altun, kan bağı olan ailesinden ve yakın çevresinden yaklaşık 10-12 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

"HER ŞEYE RAĞMEN HAYAT DEVAM EDİYOR”

Diyarbakır’da en çok hangi peynir tüketiliyor? işte fiyatları Diyarbakır’da en çok hangi peynir tüketiliyor? işte fiyatları

İnsan canının yerini hiçbir şeyin doldurmadığını vurgulayan Altun, “Yaşadıktan sonra her şeye rağmen hayat devam ettiğinden dolayı mal da lazım oluyor. Evimiz gitti, içindeki eşyalar yağmacılar tarafından yağmalandı. Bu konuda çok mağdur olduk” dedi.

DEPREMDEN SONRA 15 BİN LİRA TAŞINMA PARASI VERDİLER”

Depremden sonra devlet yetkililerin taşınma desteği olarak 15 liralık yardımın yapıldığına dikkat çeken Altun, depremden 1-2 gün sonra ise hesaplarına “acil nakit” adı altında 10 liranın yatırıldığını sözlerine ekledi.

Daha sonra yetkililerin kira ödemelerinde ufak tefek yardımların yapıldığının altını çizen Altun, en son o yardımların da kesildiğini söyledi.

“YIKILAN DÜKKANLARIN FATULARINI BELGELERİYE BİRLİKTE İÇERİ VERDİK”

Felakette yıkılan dükkanlarının faturalarını tüm belgeleriyle birlikte içeriye verdiğini belirten, “Sözde hasarımızı tespit edip geri dönüş yapacaklardı, hatta ben Diyarbakır’a ilk geldiğimde de defterdarlığa gittim, dükkanlarımla ilgili evrakları oradaki yetkililere de verdim dönüş yapacaklarını söylediler fakat yaklaşık 2 sene oldu halen daha bekliyoruz. Hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL