DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin grup toplantısında söylediği "DEM Parti'ye uzattığımız el 'Gelin Türkiye partisi olun teklifidir" sözlerine ilişkin, şu değerlendirmeyi yaptı:

Sırrı Süreyya Önder’den tepki: “Bana niye sallıyorsunuz?” Sırrı Süreyya Önder’den tepki: “Bana niye sallıyorsunuz?”

"BİZ ZATEN TÜRKİYE PARTİSİYİZ"
Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin grup toplantısında söylediği "DEM Parti'ye uzattığımız el 'Gelin Türkiye partisi olun teklifidir" sözlerine ilişkin, şu değerlendirmeyi yaptı:

"DEM Parti zaten bir Türkiye partisi. DEM Parti kendi içindeki temsiliyetler başta olmak üzere Türkiye’deki bütün halkların ve inançların temsil edildiği, var olduğu bir parti ve biz Türkiye’nin genel anlamda doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar barış ve huzur içinde olması için mücadele eden bir siyasi partiyiz. Biz, Türkiye’de özgürlükleri, barışı, adaleti savunurken; Türkiye’de yoksulun, işçinin, emekçinin, kadının doğa ve insan hakları savunucularını savunurken biz bir Türkiye partisiyiz zaten ve Türkiye Partisi olduğumuz için bütün bunları savunuyoruz."

"ATILACAK ADIMLARI İNCELEYECEĞİZ"
Bahçeli'nin DEM Parti'ye yönelik "kapatılsın" çağrısının ardından, son günlerde daha ılımlı açıklamalar yapmasını nasıl değerlendiği sorusuna Hatimoğulları, şu yanıtı verdi:

"Eğer yeni bir dönem açılacaksa biraz önce bahsettiğimiz yol temizliği ile ilgili olan bir şeydir. Bugün Türkiye'de gerçekten kronikleşmiş bir sorun var. Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünde engel Kürt sorununun barışcıl ve demokratik çözüme kavuşması, bu anlamıyla önemli adım olacaktır. Yargının bugün bu kadar Saray taraftarı olması, Anayasa Mahkemesi kapatılsın denecek kadar ileriye giden adımların atılması geçmiş dönemde çok eleştirdiğimiz ve doğru bulmadığımız konular. Bu konuda tabii yargıyla ilgili adımların atılması çok önemli ve elzemdir.

Bu konularda atılacak adımları biz de izleyeceğiz hep beraber. Buradaki normalleşme midir, iç barış mıdır; kavramı, ismi ne olursa olsun somut olması gereken şey Türkiye’deki bütün bu sorun zincirinin çözümüne dair sağlıklı bir politik programın ortaya çıkması gerekiyor."

Kaynak: Haber Merkezi