Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Dicle Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Kamuran Eronat’ın atanmasıyla, görevi Prof. Dr. Mehmet Karakoç'tan devraldı. Atama kararının ardından açıklama yapan eski rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, görev yaptığı 5 yıl boyunca Dicle Üniversitesi arsalarının satıldığı iddialarına yanıt verdi. Karakoç, “Dicle Üniversitesi; Ağustos 2020-Ağustos 2024; bir özet” başlıklı açıklamasında iddiaları yalanlayarak, yapılan çalışmaları açıkladı. 

Dicle Üniversitesi’nin bütçesi belli oldu! Dicle Üniversitesi’nin bütçesi belli oldu!

“KAMUYA VEYA ÖZEL SEKTÖRE KAMPÜS İÇERİSİNDEKİ KYK ÖĞRENCİ YURDU VE SAĞLIK TESİSİ YAPIMI DIŞINDA ARAZİ SATIŞI VEYA TAHSİSİ YAPILMADI”
Yaptığı yazılı açıklamada Karakoç şu ifadeleri kullandı: 

“Elimizdeki imkanların tamamını üniversitemiz ve öğrencilerimiz için kullanmaya gayret etik. Üniversite arazilerinin satıldığına ilişkin çeşitli mecralarda yer alan iddiaların asılsız olduğunu özellikle vurgulamam gerekir. Görev yaptığım 2020-2024 yılları boyunca üniversitemizde herhangi bir şekilde kamuya veya özel sektöre kampüs içerisindeki KYK öğrenci yurdu ve sağlık tesisi yapımı dışında arazi satışı veya tahsisi yapılmamıştır. Bu ve benzeri temelsiz iddiaları bilerek yayanları ise milletimizin maşeri vicdanına havale ediyorum.”

Muhabir: Remziye ÇELİK