Diyarbakır’da bir dönemler 4 bin öğrenci yükseköğrenim yapıyormuş. İşte Mücadele Gazetesi’nin 7 Ocak 1975 tarihli haberi:

“Diyarbakır’da 4 Bin Öğrenci Yüksek Öğrenim Yapıyor

Diyarbakır Üniversitesine bağlı Diyarbakır Tıp ve Fen Fakülteleri ile Diyarbakır Eğitim Enstitüsünde yaklaşık olarak 4 bin öğrencinin yükseköğrenim yaptığı öğrenilmiştir.

Diyarbakır’da bilinmeyen tarihi köprü! İşte adresi Diyarbakır’da bilinmeyen tarihi köprü! İşte adresi

Bu yıl Diyarbakır Tıp Fakültesine 5’i Türk uyruklu Kıbrıslı olmak üzere 100 Diyarbakır Fen Fakültesine de 60 öğrenci alındığını belirten yetkililer Diyarbakır Üniversitesi’nin bu iki fakültesinde yaklaşık olarak 500 öğrencinin yükseköğrenim yaptığı açıklanmış Diyarbakır Eğitim Enstitüsünde yükseköğrenim yapan öğrenci sayısının 2950’si mektupla öğrenime yakıtlı olmak üzere 3500 olduğunu belirtmişlerdir.

Alınan bilgilere göre, Mektupla Öğrenim için Diyarbakır Eğtiim Enstitüsüne 2075 öğrenci ön kayıt yaptırmıştır. Diyarbakır Eğitim Enstitüsünün mektupla öğrenim için öğrenci kontenjanının 2950 olarak tespit edildiğini belirten Eğitim Enstitüsü Müdürü Şükrü Orhan asıl kayıtlar için bakanlıktan emir beklendiğini söylemiş “Milli Eğitim Bakanlığından emir geldiği gibi kesin kayıtlara başlanacaktır” demiştir. Diyarbakır Eğitim Enstitüsünde gece bölümünde de öğrenimin muntazaman devam ettiğini belirten yetkililer mektupla öğrenim için kaydedilenlerle birlikte Diyarbakır Eğitim Enstitüsünün mevcudunun 3500’ü bulacağını ve Diyarbakır’da yükseköğrenim okuyan öğrencilerin sayısının 4 bine ulaşacağını açıklamışlardır”

İşte arşiv haberi:

Muhabir: Onurcan GÜLER