Her geçen gün daha artan maliyetler ve ekonomik koşullar üniversite öğrencilerini de etkiliyor. Yaklaşık 42 bin yerli ve yabancı öğrenciye eğitim imkanı sunan Dicle Üniversitesi, kentte eğitim gören üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla önemli bir adım attı. Üniversite yönetimi, Dicle Üniversitesi öğrencileri için "askıda yemek" projesiyle maddi durumu yetersiz olan öğrencilere yemek desteği sağlanacağını duyurdu.

Dicle Üniversitesi Yemekhane

Dicle Üniversitesi’nde dünya kalp günü unutulmadı Dicle Üniversitesi’nde dünya kalp günü unutulmadı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK
Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi, öğrenciler için "askıda yemek" uygulaması başlatıyor. Okulda yapılan yeni uygulamayla öğrencilerin yemekhane kartlarında yeterli bakiye olmadığında bile yemek alabilmelerine imkan tanıyacak. Kurulan yeni sistemle öğrencilerin yemekhane kartlarında para olmasa bile yemekhanelerden ücretsiz yemek alabilmelerine imkan tanıyacak.

HER 5 ÖĞÜNDEN BİRİ ÜCRETSİZ OLACAK
Dicle Üniversitesi, ayrıca her beş öğün yemekten birinin ücretsiz olacağını ve askıda yemek uygulaması ile maddi sıkıntı yaşayan öğrencilerin de yemekhane hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceğini açıkladı.

ASKIDA YEMEK NEDİR?
Askıda yemek, ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla hayata geçirilmiş bir yardım projesidir. Özellikle sıkıntılı dönemlerde bir yemek ihtiyacını karşılamak ve ihtiyaç sahiplerine dayanışma göstermek için uygulanmıştır.

Muhabir: Remziye ÇELİK