Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansı’na sunulan “Tarımsal Üretimde Kadın ve Gençler İçin Sosyal Girişimcilik Merkezi” isimli proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Proje, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bir merkez kurarak, özellikle misafir ve dezavantajlı kadınlar ile 18-29 yaş aralığındaki gençlerin tarım sektöründeki girişimcilik potansiyellerini artırmayı hedefliyor. Bu sayede, bölgedeki kadın ve gençlerin ekonomik ve sosyal anlamda güçlenmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Dicle Üniversitesi’nin bütçesi belli oldu! Dicle Üniversitesi’nin bütçesi belli oldu!

15 BİN EURO’LUK PROJE
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Muzaffer Denli'nin yürütücülüğünü yaptığı ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Tarımsal Üretimde Kadın ve Gençler İçin Sosyal Girişimcilik Destek Merkezi” projesi, 150 bin Euro'luk bütçeyle onaylandı.

Proje, Dünya Bankası koordinasyonunda ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında yürütülecek.

KADINLAR VE GENÇLERİN DESTEKLENMESİ SAĞLANACAK
Bu proje, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bir merkez kurarak, özellikle misafir ve dezavantajlı kadınlar ile 18-29 yaş aralığındaki gençlerin tarım sektöründeki girişimcilik potansiyellerini artırmayı hedefliyor. Bu sayede, bölgedeki kadın ve gençlerin ekonomik ve sosyal anlamda güçlenmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

EĞİTİM VERİLECEK
Merkezde verilecek olan teorik ve uygulamalı eğitimlerle, katılımcıların kendi işlerini kurmaları teşvik edilecek ve tarım sektöründe daha aktif bir rol oynamaları sağlanacak. Eğitim duyuruları, 30 gün önceden Ziraat Fakültesi’nin web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak.

Kaynak: Haber Merkezi