Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yapılacak olan işçi alımlarına ilişkin ayrıntıları duyurdu. Peki buna göre başvurular ne zaman başlıyor? Hangi pozisyonda çalıştırılacak personel alımı yapılacak? İşte soruların yanıtı…

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR 133 KİŞİLİK ALIM YAPACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin yayınlamış olduğu ilana göre, 65 kişilik beden işçisi alınacak. Belediyenin bir diğer işçi alımı duyurusunda ise 68 kişilik temizlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. İki işçi alımının başvuru tarihleri 27 Ağustos 2024 tarihinde başlıyor 29 Ağustos 2024 17.00 itibariyle de bitiyor.

Başvuruların adresi kariyer.diyarbakir.bel.tr olarak duyurulurken genel şartlar ise şu şekilde:

1-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
2-Çalışmaya engel sağlık sorunu bulunmamak
3-Türk Ceza Kanunu’nun 53. Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, Anayasal düzene ve düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık suçundan mahkum olmamak.
4-Kamu haklarından mahrum olmamak
5-Askerlik çağına gelmiş ise Muvazzaf Askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
6-Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek, vardiyalı sistemde çalışabilecek, insan ilişkisi ve iletişimi iyi, kurumsal kimliği taşıyabilecek özelliklere sahip olmak.

Bu şartların istendiği işçi alımının detayları şu şekilde:

Narin Güran nerede öldürüldü? Olayla ilgili yeni gelişme! Narin Güran nerede öldürüldü? Olayla ilgili yeni gelişme!

Muhabir: Onurcan GÜLER