Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçe sınırları içinde bulunan Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesi’ndeki boş alanı kendi imkânlarıyla ürettiği ağaç ve bitkilerle değerlendirecek. Ekipler, altyapıdan elektriğe, sulama sisteminden zemin düzeltme çalışmalarına birçok işlemin devam ettiği alanda, su tasarrufu sağlayan kuru peyzaj örneklerine de yer verecek. 

FARKLI TÜRLERDE AĞAÇLAR VE ÇİÇEKLER EKİLECEK
Projenin, 900 metrekarelik bölümünde dolomit taşların kullanılacağı kuru peyzaj uygulamasında ağaçların etrafı kuru cüruf ile kaplanacak. 481 metrekarelik alanın sert zemin olarak değerlendirileceği çalışmada zemine bazalt bordür ve bazalt plak taş serilecek.

Ekipler altyapı çalışmalarının ardından alanda üst yapı işlemlerine başlayacak. 1000 metrekarelik alana mevsimine göre farklı türlerde ağaç, çalı ve çiçekler ekilecek. 

Diyarbakır'da belediye temizlik işçisi alacak: Son gün yarın Diyarbakır'da belediye temizlik işçisi alacak: Son gün yarın

Büyükşehir Belediyesi, Fiskaya’da başlattığı peyzaj düzenleme çalışmasını en kısa sürede tamamlayıp alanı yurttaşların hizmetine açmayı hedefliyor.

Kaynak: Bülten