Büyükşehir Belediyesi, gelir dağılımı arasındaki makası daraltmak üzere kent halkına ucuz, temiz, lezzetli ve güvenilir yemek sunmak amacıyla 29 Ağustos’ta Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesinde bulunan Sanat Sokağında Halk Lokantasını açtıktan bu yana vatandaş ve esnaflar tarafından büyük beğeni topladı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri, vatandaşların taleplerine kulak vererek iki yeni Halk Lokantası açmayı düşündüklerini duyurdu.

“İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ ŞUBELERİ AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi iştiraki MED A.Ş. Genel Koordinatörü Özcan Ortaç, Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde açılan Halk Lokantasının halkta olumlu karşılık bulduğunu ifade ederek, “Açmış olduğumuz halk lokantasından dolayı aldığımız iyi tepkiler üzerine ikinci ve üçüncü şubeleri açmayı düşünüyoruz” dedi.

Diyarbakır Barosu yönetim kurulu üyeleri belli oldu Diyarbakır Barosu yönetim kurulu üyeleri belli oldu

 “EVDE YİYEMEDİĞİ YEMEKLERİ GELİP BURADA YİYEBİLİYORLAR”

Lokantayı oldukça temiz ve hijyenik bulduklarını söyleyen Akın, “Böyle hizmetlerin artması ve lokantanın Diyarbakır'ın işlek ilçelerinde de, merkezi yerlerde de açılması lazım. Bu hizmetten çok hayır işidir aslında. Emin olun burada yemek yiyen bütün insanlar belediye başkanlarımıza dua ediyorlardır. Çünkü hakikaten de evde yiyemediği yemekleri rahatlıkla gelip burada yiyebiliyorlar. Biz de bazen yiyoruz. Kontrol ediyoruz, hakikaten de yemekleri lezzetli ve ortam da hijyenik. Bundan ötürü de yerel yönetime, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“HALK LOKANTALARI DİYARBAKIR’IN TAMAMINDA OLSUN”

Esnaflardan Sait Çakar, kentteki yoksulluğa işaret ederek, “Halk Lokantaları Diyarbakır’ın tamamında olsun istiyoruz. Çünkü Diyarbakır halkı yoksuldur. Çoğu işsizdir. Keşke belediyemizin daha çok imkânı olsa da her yerde açsalardı. Çoğu insan var aylarca kırmızı et yiyemiyor. Bırakın kırmızı eti tavuk bile yiyemiyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: Bülten