Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Ekoloji Derneğinin sokak hayvanlarına ilişkin Meclis’e sunulan Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili Rojava Parkında yapılan basın açıklamasına katıldı. 

Diyarbakır Valiliği’nden KPSS’ye girecekler için duyuru! Diyarbakır Valiliği’nden KPSS’ye girecekler için duyuru!

TASARININ GERİ ÇEKİLMESİ TALEP EDİLDİ
Milletvekilleri, ilçe belediye eş başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı açıklamada, yasa tasarısı eleştirilerek, sokakta özgürce dolaşan hayvanların toplatılarak barınaklara hapsedileceği belirtildi. Açıklamada, tasarının geri çekilmesi talep edildi.  

BUCAK: HER TÜRLÜ CANLININ YAŞAMINI SAVUNUYORUZ
Açıklamada konuşan Eş Başkan Bucak, “Onların yaşam şartlarının sağlanması için desteğimizi vereceğiz. Hem doğamızı hem ekolojiyi savunacağız. Hayvanlar bundan azade değil. Yerel yönetimler olarak bu yasanın geri çekilmesi için hak savunucularıyla bir araya geleceğiz. Belediyelere büyük bir sorumluluk düşmekte. Her türlü sokak hayvanlarının beslenme hakkını savunup, onları koruyacağız. Bizlere katliamları dayatan zihniyetlere karşı hep birlikte olacağız. Buradan sesleniyoruz: Hayvanlara sahip çıkıyoruz. Öldürme, yaşat. Hayvanlar sahipsiz değildir” diye konuştu.

Editör: Mücadele Gazetesi