Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Başkanlığa bağlı ekipler, kent genelinde suyu verimli kullanmak, susuz arazileri suyla buluşturmak ve yaz aylarında hayvanların su ihtiyacını karşılamak için projeler üretiyor.

9 İLÇEDE 18 BİN 635 DEKAR ALAN SUYLA BULUŞACAK
Projeler kapsamında Çermik, Çüngüş, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp ve Lice’de toplam 18 bin 635 dekar alan su ile buluşacak. Çalışmaların tamamlanması ile ilçelerde tarımsal üretim ve ürün çeşitliliği artacak.

Diyarbakır ve Mardin'deki yangında yeni gelişme! Diyarbakır ve Mardin'deki yangında yeni gelişme!

5 BİN 67 ÇİFTÇİ SULAMA KANALI VE GÖLETLERDEN FAYDALANACAK
Yapılan çalışma ile Çermik’te 1916, Çüngüş’te 988, Dicle’de 270, Ergani’de 358, Hani’de 300, Hazro’da 55, Kocaköy’de 300, Kulp’ta 825 ve Lice’de 55 olmak üzere toplam 5 bin 67 çiftçi, suya daha kolay ulaşma imkânı bulacak.

14 GÖLET YENİLENECEK, 13 YENİ GÖLET YAPILACAK 
Tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla yurttaşların talep ve önerilerini dinleyen ekipler, Bağlar, Bismil, Çermik, Çınar, Eğil, Hazro, Lice, Silvan ve Sur ilçelerinde 14 göletin bakım ve onarımını yapacak. Ayrıca Çermik, Çınar, Dicle, Ergani, Hani, Kulp ve Sur ilçelerinde 13 yeni gölet inşa edilecek.

DOĞA KORUNUYOR, VERİMLİLİK ARTIYOR
Çalışmalarda önceliği doğayı korumaya verdiklerini söyleyen Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Velat Özer şunları ifade etti: “Yapılan çalışmaları bir bütün olarak ele alıyoruz. Bu nedenle kırsaldaki yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda modern yöntemler kullanarak projeler üretiyoruz, böylelikle kırsal kalkınmaya katkı sunuyoruz.”

Kaynak: Bülten