Büyükşehir Belediyesi, yaşı ilerlemiş yurttaşlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yalnız yaşayan yaşlıların evlerine giderek temizlik hizmeti veriyor.

Bu depremin merkez üssü Diyarbakır mı Bingöl mü? Bu depremin merkez üssü Diyarbakır mı Bingöl mü?

BERBER HİZMETİ BAŞLADI
Yaşlılar Birimi görevlileri, yaşlı yurttaşların sağlık kontrollerini yapıyor, ihtiyacı olan yaşlılara fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunuyor. Ekipler, ayrıca yatağa bağlı yaşlı erkeklere yönelik yerinde hizmet modeli anlayışı çerçevesinde kişisel bakım (berberlik) hizmeti de vermeye başladı. 

“YAŞLILARIMIZA ÇEŞİTLİ HİZMETLER VERMEKTEYİZ”
Hizmetler hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Engelli ve Yaşlı Şube Müdürlüğü Yaşlı Birim Sorumlusu Ali Rıza Kaya, Büyükşehir Belediyesi olarak 2012 yılından beri yalnız yaşayan yaşlılara yönelik ev temizliği hizmeti verdiklerini belirterek, yaşlılara en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Kaya, şöyle konuştu: “65 yaş üstü yaşlarımıza özellikle ev temizliği hizmeti başta olmak üzere çeşitli hizmetler vermekteyiz. Buna ek olarak kişisel bakım hizmeti veriyoruz. Özellikle yaz aylarında yaşlılarımızın sürekli evde kalması, hareket alanlarının dar olması sebebiyle ağırlıklı olarak sosyal etkinlikler düzenleyerek yaşlılarımızı bir araya getiriyoruz. Yaşlılarımızı, zaman zaman da piknik ve gezi etkinliklerine götürmekteyiz.”

“AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR YAPIYORUZ”
Aylık olarak 200 ile 210 arası yaşı ilerlemiş bireylere hizmet verdiklerini ifade eden Kaya, bunlara düzenli olarak her ay evlerine gidip temizlik hizmeti verdiklerini söyledi. Yaşlılara yönelik olarak halkçı belediyecilik anlayışı ile ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını vurgulayan Kaya, ayni yardım olarak gıda kolisi, nakdi yardım olarak da banka kartı vererek yurttaşlara yardımda bulunduklarını belirtti. 

“TEKNİK HİZMETLERİMİZ DE BAŞLAYACAK”
Ulaşım sıkıntısı yaşayan yaşlılara, hastane ve kamu kurumlarına götürülmesi amacıyla refakatçilik hizmetiyle yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen Kaya, “Yine ileriki süreçte hizmetlerimizin daha kapsayıcı olabilmesi için evde teknik hizmetleri de vermeyi düşünüyoruz. Bizim daire başkanlığı sürecimiz vardı. O süreci tamamladıktan sonra evde teknik hizmetlerimiz de başlayacak. Teknik hizmetiyle evdeki basit onarım tadilat işlemleri ve boya badanadan tutun elektrik tesisat işlerine kadar hizmet vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Bülten