Sokak köpek yasasının TBMM'den geçerek yasalaşmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Beldiyesi’nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Sokakta yaşayan hayvanları önce toplayıp, kısırlaştırıp ve hastalığı varsa tedavi edip ardından yaşam alanlarına kavuşturacağız.” Denildi.

İşte Büyükşehir’in açıklaması şöyle: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak sokakta yaşayan hayvanlara dönük şimdiye kadar izlemiş olduğumuz politikayı uygulamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda, sokakta yaşayan hayvanları önce toplayıp, kısırlaştırıp ve hastalığı varsa tedavi edip ardından yaşam alanlarına kavuşturacağız. Bu süreci yürütürken kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, hayvan hakları savunucuları ve veteriner hekimleri ile katılımcılık ilkemizin gerektirdiği çerçevede hareket edecek; etik ve bilimsel temele oturttuğumuz kısırlaştırma faaliyetlerini sürdüreceğiz.

Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor! Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor!

Kentte ve kırsaldaki bütün canlıların yaşam hakkını esas alan ve ekosistemi bir bütün olarak gören bir anlayışla, bu bütünlüğü hedefine koyan merkezi dayatmalara karşı canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi