Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde geçtiğimiz yılda açılışı yapılan Millet Bahçesi, spor alanlarının bakımsızlığı yüzünden şikayet konusu oluyor. Parka gezmeye ya da spor yapmaya gelen pek çok kişi, zemin düzenlemesi konusunda ciddi eksiklikler bulunduğunu belirtiyor. Sporcular için en büyük sorun ise,  halı saha zeminin düzgün ve kaliteli malzeme ile döşenmemesi nedeniyle zeminden kaynaklı yaşanan zorluklar oluyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ; ÇOCUKLAR SAKATLANABİLİR!
Birçok aile, parkın çocuklar için güvenli bir oyun alanı sunamadığını vurguluyor. Zemindeki bozukluklar özellikle top oynayan çocukların sık sık düşmesine ve futbol keyfinin acıya dönüşmesine sebep oluyor.

Parka küçük kardeşi ile gelen bir mahalle sakini; "Halı saha zemini çok düzensiz. Her an düşüp bir yerlerini incitebilirler. Bu kadar büyük bir parkın bu şekle girmesi üzücü." diyerek tepkisini dile getirdi. Bir başka mahalle sakini ise, "Burası hem çocuklar hem de bizler için yapılmış ama zemin o kadar kötü ki burada koşturup sportif bir etkinlik yapmak çok zor. Yetkililere sesleniyorum; burada yenileme çalışmasının yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Diyarbakır’da skandal iddia! “Devletin malını çaldı” Diyarbakır’da skandal iddia! “Devletin malını çaldı”

Vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çağrı yaparak Millet Bahçesi’nin yenilenmesi çağrısı yaptı.

Muhabir: Gurbet İpek