Diyarbakır’ın köylerinde yaşayan çiftçiler, yılın dört mevsimi tarım ve hayvancılıkla uğraşarak geçimini sağlamaya çalışıyor.
KIRSALDA HAYAT
Bir yandan sürdükleri tarlalarına buğday, arpa ve mercimek gibi tahıl ürünleri ekip mevsiminde biçen kırsaldaki çiftçiler, bir yandan da ahırlarında küçük ve büyükbaş hayvan yetiştirerek bunlardan süt ve süt ürünlerini elde edip tüketiyor.
GÜBRE OLARAK KULLANILIYOR
Yılın dört mevsimi tarım ve hayvancılıkla meşgul olan köylü çiftçisi, besledikleri hayvanların dışkılarını ise boş bir alana dökerek burada yıllarca biriktiriyor. Yıllarca biriken hayvan dışkılarını gübre olarak kullanmak isteyen çiftçiler, bugünlerde kepçeyle traktörlerin römorklarına doldurdukları hayvan gübresini tarım arazilerine dökerek burada dağıtıyor.
VERİMİ ARTIRIYOR
Yaz mevsiminde ekilecek sebze ve bostan için ayrılan arazideki alana hayvan gübresini atan çiftçiler, hayvan gübresinin diğer gübreye göre daha katıksız olduğunu söyledi. Yazın ekilecek alana atıp dağıtıkları hayvan gübresinin ürün verimi bir hayli artırdığına dikkat çeken kırsaldaki çiftçiler, ekecekleri alana 4-5 yılda bir hayvan gübresini döktüklerini dile getirdi.
Haber: Orhan YALÇIN