Diyarbakır’da ilk kez 2017 tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde dönemin kayyımı Cumali Atilla tarafından, vatandaşların olumsuz hava koşullarından korunması amacıyla faaliyete geçirilen klimaduraklar son yıllarda kaderine terk edildi.

Özellikle soğuk ve sıcak havalarda vatandaşların ısınması veya serinletilmesi amacıyla kurulan klimaların hali ise tepki çekti.

KLİMALARIN ONARILMASI TALEBİ
Vatandaşlar hem durak içerisindeki çöplerin temizlenmesini isterken, hem de Haziran ayının sıcak ve olumsuz hava koşullarında korunmak için cihazların onarılmasını istiyor. Ayrıca klimalı durak sayısının az olduğunu da söyleyen vatandaşlar, yeni klimalı duraklar istediklerini belirtti.

Diyarbakır’da ilginç bina! Alt katında muayene üst katında ders çalışılıyor Diyarbakır’da ilginç bina! Alt katında muayene üst katında ders çalışılıyor

KLİMA, KAMERA VE KAPI YOK
18 metrekare büyüklüğündeki duraklarda 12 kişilik oturma banklarının yanı sıra vatandaşların beklerken, faydalanabileceği kitaplık ve 24 saat çalışan güvenlik kameraları da bulunuyordu. Ancak son yıllarda kapalı duraklardaki klimalar bozulup çalışmazken, hem duraklardaki kitaplık, hem de durakların içi çöpten geçilmiyor. Aynı zamanda klimalı durakların içerisine bırakılan klima ve kameraların da yerlerinde olmadığı görülüyor.

Muhabir: Devrim AKTÜRK