Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Diyarbakır’da kavurucu sıcaklıklar devam ediyor. Sıcakların 40 dereceleri aştığı kentte, Diyarbakır’ın turistik yerlerinde  öğle saatlerinde bile sessizlik hakim oluyor. Sıcakların arttığı şu günlerde vantilatörün yetersiz kaldığı kentte, klimalara olan rağbet fiyatların da artmasına neden oldu. Peki, vantilatöre talebin azaldığı Diyarbakır’da klima fiyatları ne kadar?

Diyarbakır’da sessizlik hakim sıcaklık 48 derece

VANTİLATÖR DİYARBAKIR SICAĞINA YETERSİZ KALIYOR
Kavurucu sıcaklıklar Diyarbakır’da ki vatandaşları adeta bezdirdi. Evinde klima olmayan vatandaşlar camilere akın etmeye başladı. Vantilatörün etkisiz kaldığı Diyarbakır’da klima satışlarında rağbet artmış durumda. Vantilatör satışı yapan esnaflar artık vantilatör yerine taşınabilir klima veya duvara monte edilen sabit klimaları satmaya başladı.

Diyarbakır'da ilginç bir okul! Tuvalet çok fakat kapıları yok Diyarbakır'da ilginç bir okul! Tuvalet çok fakat kapıları yok

DİYARBAKIR’DA KLİMA FİYATLARI
Kavurucu sıcaklıklardan etkilenen vatandaşlar vantilatör dönemini bitiriyor mu? Temmuz ayında yaşanan sıcaklıklar nedeniyle elektrik ve su kullanım rekorları kırılırken, klimaya yoğun talep de her geçen gün artmakta. Diyarbakır’da vantilatör fiyatlarında küçük boy 1000 lira iken büyük boy ise 2 bin liraya kadar yükseldi. Klima fiyatları ise taşınabilir 5 bin lira ile 15 bin lira arasında değişirken sabit duvara monte edilenler ise 15 bin lira ile 50 bin lira arasında satışa sunulmaktadır.

Muhabir: Abdullah AKYOL