Diyarbakır Valiliği’nden Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Bismil, Çermik, Çınar, Ergani ve Lice ilçelerine alınacak 21 işçi duyurusu şöyle:

“BAŞVURU BAŞLAMA TARİHİ: 01.07.2024
BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ: 05.07.2024
KONTENJAN: 21 (Yirmibir) Katılımcı
ALIM YÖNTEMİ: Noter Kurası

Diyarbakır’da bugün kesinti olacak! Saatlerce sular gelmeyecek Diyarbakır’da bugün kesinti olacak! Saatlerce sular gelmeyecek

İlimize bağlı Bağlar (1 Kadın), Kayapınar (2 Kadın), Sur (3 Erkek), Yenişehir (6 Erkek, 4 Kadın), Bismil (1 Kadın), Çermik (1 Kadın), Çınar (1 Kadın), Ergani (1 Kadın), Lice (1 Kadın), ilçelerinde uygulanmak üzere toplam 21 kişiye yönelik düzenlenecek Toplum Yararına Programı (TYP) için katılımcı başvuruları 01.07.2024-05.07.2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir.

KATILIM ŞARTLARI
a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak

b) 18 yaşını tamamlamış olmak

c) Öğrenci olmamak, uzaktan eğitim öğrencileri ve kayıt donduran öğrenciler de programlara başvuru yapamayacaktır. (Açık lise ve açık öğretim öğrencileri hariç).

e) TYP yönetmeliğinin 8. Maddesine istinaden yapılacak SGK sorguları esnasında 4/a, 4/c sigortalılığı bulunan, emeklilik kaydı bulunan ve vergi mükellefiyeti bulunan kişiler katılımcı olarak seçilse dahi TYP’den yararlanamaz.

f) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. Hane halkı sakinlerinden birinin, halihazırda devam eden programlarda katılımcı olması durumunda, aynı adreste oturan hane haklı sakinleri başvurdukları TYP’lere katılımcı olarak seçilemez.

g) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını (25.503,18 TL) aşaması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’lere katılımcı olarak seçilemez.

h) TYP Yönetmeliğinin 10. ve Geçici 2. Maddeleri uyarınca TYP’lerden 27.09 2017 tarihinden sonra azami 270 gün ve üstünde yararlananlar TYP’lere başvuramaz, katılımcı olarak seçilemez. Bu süreyi mevcut TYP’lerde tamamlayanların programla ilişikleri kesilir.

i) TYP başvuru ve katılım şartları yönünden yapılacak kontroller sonucunda başvuru sahipleri TYP’ye katılma hakkı kazanacaktır. TYP ilanında katılım şartlarının sağlanmadığının program başladıktan sonra tespit edilmesi halinde katılımcının programdan ayrılışı yapılarak hakkında 24 ay süre ile yasaklık ile birlikte TYP mevzuatında belirtilen mali yaptırımlar uygulanabilecektir. 

j) Başvuru sahipleri aynı tarihte başvurusu kabul edilmeye başlanan projelerden yalnızca birine başvuru yapabileceklerdir. Müracaatlar www.iskur.gov.tr, e-devlet portalı İŞKUR sekmesi üzerinden, ALO170, Android ve İOS cihazlar için İŞKUR uygulamasından ve İl Müdürlüğümüzden alınacaktır.

k) İlimize bağlı Bağlar , Kayapınar, Sur, Yenişehir, Bismil , Çermik, Çınar, Ergani, Lice ilçeleri nezdinde açılan ve 01.07.2024-05.07.2024 tarihleri arasında başvurusu alınacak TYP’lere 18 yaş üstü vatandaşlarımız başvuru yapabilecektir. Engellilik ve eski hükümlülük koşulları haricinde erkek başvuru sahipleri için 35 yaşını doldurma koşulu aranmaktadır.
Katılımcı adaylarının yukarıda belirtilen tüm şartları taşıması gerekmektedir.


Nihai Listelerin açıklanması için öngörülen tarih, 13 Temmuz 2024’tür


Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınmayacaktır. Program 16.07.2024 tarihinde başlayacak 31.12.2024 tarihinde sona erecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: Bülten