Diyarbakır Valiliği İUP kapsamında yapılacak olan alımı duyurdu. Diyarbakır İl Göç İdaresi Müdürlüğü işbirliğinde dört merkez ilçede (Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir) kamusal alanların, bakım ve onarım faaliyetlerini desteklemek için İUP kapsamında beş kişilik alım yapılacağını duyurdu.

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Program için başvuru tarihleri 22 / 26 Ekim 2024 tarihleri arasında olacaktır. Başvurular İŞKUR e-şube, e Devlet, Alo 170 ve İl Müdürlüğü üzerinden yapılacaktır. Başvuru yapacakların adres ve iletişim bilgilerinin İŞKUR sisteminde güncel olması gerekmektedir.

Alımlar seçme yöntemiyle 1 Kasım 2024 tarihinde yapılacaktır. Alım sonrası çalışılacak süre 112 Fiili Gün / 8 Ay olacaktır. Alımlar sonrası çalışma tarihleri 4 Kasım 2024 / 30 Haziran 2025 arasında olacaktır.

Sonuçlar ise 1 Kasım 2024 tarihinde duyurulacaktır.

BAŞVURU VE KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Başvurular için aranan şartlar şu şekildedir:

1-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2-Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

3-18 yaşını tamamlamış, 19 yaşından gün almış olmak,

4-Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibariyle son bir ay işsiz olmak,

5-Emekli ve malul aylığı almamak, (yaşlılık, malullük veya vazife malullüğü bağlanmamış olmayı ifade eder)

6-Program talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,

Diyarbakır’da belediye işçi alımı yapacak! İşte başvuru şartları Diyarbakır’da belediye işçi alımı yapacak! İşte başvuru şartları

7-Kurum tarafından sunulan Aktif İşgücü veya İşsizlik Sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak,

8-Hane geliri 34.004,26 TL’nin altında olmak, (Aynı adreste oturan kişilerin toplam kazancı net asgari ücretin iki katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler İUP’e katılamaz.)

9-İUP başvuru ve katılım şartları yönünden yapılacak kontroller sonucunda başvuru sahipleri İUP’ye katılma hakkı kazanacaktır. İUP ilanında katılım şartlarının sağlanmadığının program başladıktan sonra tespit edilmesi halinde katılımcının programdan ayrılışı yapılacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi