Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 13 Ekim'de İstasyon Meydanı'nda yapmak istediği “özgürlük” mitinge Diyarbakır Valiliği’nden 5 günlük yasaklama kararı geldi. Yasak sonrası yapılan çağrı yürüyüşü sonrası konuşan Ahmet Türk, “Demokrasi mücadelemizden geri adım atacak değiliz. 13 Ekim’de İstasyon Meydanı’ndayız” dedi.

Diyarbakır’da 13 Ekim'de düzenlenecek mitinge çağrı amacıyla yürüyüş ve esnaf ziyareti gerçekleştirildi. DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar, Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, siyasetçiler Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, DEM Partili milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun, Mardin Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, kentteki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin aralarında bulunduğu grup, Yenişehir’in Ofis semtinde bir araya gelerek Sur ilçesine doğru yürüyüşe geçti. 

TBMM’de kadına yönelik şiddete karşı komisyon kuruldu! TBMM’de kadına yönelik şiddete karşı komisyon kuruldu!

“Biji Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, "Tecride karşı omuz omuza", "Direne direne kazanacağız"  “Faşizme karşı omuz omuza”, “Jin jiyan azadî” sloganları attı.

“ÖZGÜRLÜK SESİMİZİ KISAMAZSINIZ”
Kitle, Ofis’ten Sûr İlçesi’nde bulunan Ulu Cami’ye kadar yürüdü. Ulu Camii önünde yapılan açıklamada konuşan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Sultan Yaray,  “Burada sesimizi bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Herkes Kurdistan’dan sesimizi duysun. Artık Kürtlerin zılgıt seslerinden de korkuyorlar. Özgürlük sesimizi hiçbir zaman kısmayacağız. Bu sokaklarda her zaman özgürlük ve barıştan bahsediyoruz. Kürt halkının sesini kısamayacaklar. Kürt halkı var. Kürt halkı, diliyle, kültürüyle, rengiyle bu topraklarda var. Bütün dünya duysun. Onların hiçbir şeyinden korkmuyoruz. Artık Kürtleri yok edemezsiniz, seslerini kısamazsınız. 13 Ekim’de bütün halkımızı İstasyon Meydanı’na bekliyoruz. Yasakları tanımıyoruz” dedi.

AHMET TÜRK: BİRLİK OLMALIYIZ
Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, özgürlük, adalet ve barış mücadelesinin yıllardır devam ettiğini söyledi. Türk, “Gelecek, demokrasi, özgürlük için kararlıyız, halkımız kararlı. Bugün dünyada Ortadoğu’da birçok sorunun yaşandığı bir bölgede eğer biz Kürt halkı, Kurdistan halkı olarak birleşip, güçlü hale gelmezsek, geleceğimiz tehlikededir. O nedenle halkımızın özgür geleceği için bu duruşu göstermemiz gerekiyor. 13 Ekim’de İstasyon Meydanı’nda özgürlük, barış, birlik için miting düzenliyoruz” diyerek, herkesi mitinge davet ediyoruz. Polisin müdahalelerine tepki gösteren Türk, “Demokrasi mücadelemizden geri adım atacak değiliz. 13 Ekim’de İstasyon Meydanı’ndayız” dedi.

ÇİFTYÜREK: KÜRTLER BARIŞ İSTİYOR
Ardından söz alan DEM Parti Milletvekili Sinan Çiftyürek, Kürt halkına yönelik baskıları arttıranların 30 yıldır sonuç elde edemediğini belirtti. Kürt siyasetçilere uzatılan elin Kürt sorunun çözümüne de uzatılması gerektiğini belirten Çiftyürrek,“Ama böyle olmazsa bu yanlıştır. Kürt halkının yüz yıllık tecrübesi var. Kürtler, barışı, Kürt sorunun çözümünü istiyor” diye konuştu.
  
TAŞKIRAN: 13 EKİM’DE BURADAYIZ
ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran da, “Her dakika özgürlük için mücadele edenler olarak, sokakların abluka altına alınmasını, halkımızın yasaklarla korkutulmasına ses veriyoruz, korkmuyoruz. 13 Ekim’de İstasyon Meydanı’nda Narin için, kadın katliamlarına karşı savaşa karşı, Ortadoğu halkının onurlu birlikteliği için bir araya geleceğiz. Komploya karşı, tecride karşı buradayız. 13 Ekim’de bir arada olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MA