Kaza, saat 10.30 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu Eyüpsultan Mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’dan İstanbul’a seyir halinde olan yolcu otobüsünün şoförü girmesi gereken sapağı kaçırınca ani fren yaptı. O esnada seyir haline olan Gaziantep’ten Romanya’ya halı taşıyan TIR arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Diyarbakır firmasına ait otobüs firmasına ait yolcu otobüsü bariyerleri aşarak toprak yola çıktı. TIR da bariyerleri aşıp karşı istikamete geçti. Otobüsteki yolcular panik halinde indi.
KAZADA YARALANAN YA DA ÖLEN YOK
TIR’ın içindeki halılar ise yola saçıldı. İhbar üzerine olay yerine Jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.
Kaza nedeniyle Edirne ve Ankara yönünde yolun bazı şeritlere kapatılırken, yola saçılan halılar başka bir TIR’a yüklendi. Halıların yüklenmesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı.
Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.