Sonbaharla birlikte Diyarbakır’da turizm sezonu başladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Turizm Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dağkapı Turizm Bürosu, Dengbêj Evi Turizm Bürosu ve Mardinkapı Turizm Bürosu, Diyarbakır’ın tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerini tanıtma konusunda önemli bir rol üstleniyor.

KENTİN TARİHİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Turizm büroları, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Turizm danışma büroları, özellikle UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde bulunan Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı, tarihi alanlar, kültürel yapılar hakkında turistlere bilgilendirme yaparak, kentin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

TANITIM MATERYALLERİ ÜCRETSİZ TEMİN EDİLİYOR
Turizm bürolarında, kenti daha yakından tanınmasına olanak sağlayan tanıtım materyalleri de ücretsiz olarak temin ediliyor.

Diyarbakır Bitlis arası kaç kilometre? Kaç saatlik mesafe var? Diyarbakır Bitlis arası kaç kilometre? Kaç saatlik mesafe var?

Yerli ve yabancı turistlerin Diyarbakır'a olan ilgisinin arttığı bu dönemde turizm danışma büroları, kenti keşfetmek isteyenlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Kaynak: Bülten