Mücadele Gazetesi olarak Diyarbakır’daki vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyoruz. Bu haftaki konumuzda ise Diyarbakır’daki vatandaşlara zamanında ışınlanma olsaydı hangi yıla gitmek isterdiniz diye mikrofon uzattık. Birbirinden ilgin cevaplar geldi. Peki Diyarbakır’daki vatandaşlar hangi yıllara gitmek istiyor gelin birlikte bakalım…

SURLARIN YAPIM YILINA GİTMEK İSTERDİM 
Diyarbakır’daki vatandaşlar tarihi Surların yapımını merak edip yapılış yılına ve o zaman ki insanları görmek istediğini söyledi.

Diyarbakır’ın yüzyıllık geleneği Peaky Blinders dizisinde! Diyarbakır’ın yüzyıllık geleneği Peaky Blinders dizisinde!

YAŞLILAR GENÇLİĞİNE, GENÇLER DOĞDUĞU YILA GİTMEK İSTEDİ 
Bazı yaşlı vatandaşlar ise gençliğine gitmek istediğini gençliğini özlediklerini söylerken gençler ise doğduğu zamana gitmek istediklerini söyledi. Diyarbakır’daki vatandaşların birçoğu ise eskiye gitmelerinin sebebini nüfusun az olmasından dolayı eskiye gitmek istediklerini dile getirdi.

OSMANLI DÖNEMİ DAHA İHTİŞAMLIYDI
Osmanlı dönemine gitmek isteyen bir vatandaş ise; “O zaman ki dönemler daha güzel geliyor bana, çünkü Osmanlı dönemi daha ihtişamlı olduğunu düşünüyorum. Çok merak ediyorum. O zamanlara gitmek isterdim" Diye konuştu.

KURTULUŞ SAVAŞINA IŞINLANMAK İSTERDİM 
Kurtuluş savaşına ışınlanmak isteyen bir vatandaş ise; “Ben kurtuluş savaşına gitmek isterdim. Nasıl savaştıklarını, nasıl çaba gösterdiklerini, o zamanki hikayelerin nasıl olduğunu merak ediyorum” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL