Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Selahattin Mahallesi Toptepesi mevkiinde yeni bir mezarlık yapımı için çalışmalar başladı. 37 bin 703 metrekarelik alanda yapılacak mezarlık 14 adadan oluşacak ve her ada içerisinde 380 adet mezar yeri olacağı belirtildi.

Diyarbakır’da “Şehir Tiyatroları” perdelerini Don Kişot oyunuyla açtı! Diyarbakır’da “Şehir Tiyatroları” perdelerini Don Kişot oyunuyla açtı!

SİLVAN’A YENİ MEZARLIK
Silvan Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlçemizin mevcut mezarlıklarının zamanla yetersiz kalması sebebiyle oluşan ihtiyaca binaen; Silvan Selahattin Mahallesi Toptepesi (Gazatıpé) mevkiinde bulunan ve mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza ait 464 ada, 2 nolu toplam 37.703,75 metrekarelik alanın tamamı, Belediye Meclis Kararı ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile yeni mezarlık alanı oluşturmak amacıyla tahsis edildi ve çalışmalara başlandı.

14 ADADAN OLUŞUYOR
14 adadan oluşan ve her ada içerisinde 380 adet mezar yeri ile birlikte alanın içerisinde bulunan iki katlı yapıda; Gasilhane, Mescit, Personel Bürosu, Malzeme Deposu ve wc'ler bulunmaktadır. 

YAKINDA HİZMETE GİRİYOR
Yeni mezarlık alanı kısa zamanda tamamlanıp halkımızın hizmetine sunulacaktır.”

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç