Güney Kore’nin Ankara büyükelçisi, Diyarbakır’da Kore gazileri ve ailelerine onur yemeği verdi. Lee Won-Ik, Diyarbakır’da yaşayan gaziler ve ailelerini konuk etti.

Diyarbakır’a ziyaret gerçekleştiren Güney Kore Büyükelçisi Lee Won-Ik, önce Valiliğe daha sonrasında ise Dicle Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirmiş sonrasında ise Kore’de şehit olanlar, yaşayan gaziler ve aileleri adına onur yemeği verdi.

Diyarbakır’da gram altın 3 bin liraya dayandı! Diyarbakır’da gram altın 3 bin liraya dayandı!

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, programda konuşma yaparak Kore ve Türkiye arasındaki dostluğa dikkat çekti ve dostluk köprüsü yetmiş yıl önce kuruldu dedi.

Kore Büyükelçisi Lee Won-Ik ise kadim tarihe sahip olduğunu söyleyerek Diyarbakır’a övgüler dizdikten sonra Türkiye ve Kore arasındaki dostluğu yinelemiş oldu. Ayrıca Lee Won Ik yaptığı açıklamalarında Kore şehitlerini de anmayı unutmadı. Lee Won Ik Kore gazilerine minnet duyduklarını, Türkiye’ye vefa borçları olduğunu belirtirken bu borcu ödemek istediklerini de dile getirdi.

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik, onur yemeğinde 92 yaşındaki Kore Gazisi Şükrü Güzelses’e de madalya takdim etti.

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi