Diyarbakır’da da yetişen cennet hurmasının hasadına başlandı. Türkiye’nin birçok ilinde de yetişmekte olan cennet hurmasının hasat vakti de geldi. Bir tanesi altın değerinde olan cennet hurmasının hasat sezonu başlarken, uzman isimler de cennet hurmasının yararlarından bahsediyor. Peki cennet hurmasının yararları nelerdir? 

Diyarbakır’da en ucuz araba markaları belli oldu! Diyarbakır’da en ucuz araba markaları belli oldu!

DİYARBAKIR’DA HASADINA BAŞLANDI, YARARLARI MERAK EDİLDİ
Diyarbakır’da da üretimi yapılan cennet hurması, Türkiye’nin birçok ilinde de üretime geçilen başlıca ürünler arasında yer aldı. Hasat sezonu başlayan cennet hurmasından vatandaş bir tane bile tüketse birçok mikroba da veda ediyor.

KİLO FİYATI AYRI, KURUTULDUĞUNDA AYRI
Cennet hurmasına son günler içerisinde talep oldukça fazla durumda. Hem yaş hem de kuru olarak satılan cennet hurması, vatandaşların pazarlarda bile ulaşabileceği bir ürün haline geldi. Pazarlarda satıldığı süre içerisinde kilosu 15 ila 20 lira arasında değişiklik gösterirken kurutulduğu zaman ise bu değeri 150 lira ila 200 lira arasında kendine alıcı bulmakta. Bunun sebebi ise işçilik ve kurutma zahmetlerinin de katlanması oluyor.

İLGİ ÇEKEN MEYVE: CENNET HURMASI
Cennet hurmasının üretimi de son yıllarda ön plana çıktı. Diyarbakır’ın yanı sıra birçok ilde de üretimine devam edilen cennet hurmasının kurutması da oldukça zahmetli ve zor olurken vatandaşında ilgisini çeken meyveler arasında yerini alıyor.

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi