Mücadele Gazetesi’nin 8 Haziran 1977 tarihli haberine göre, Diyarbakır’ın sevilen meşrubatına yoğun bir ilgi olduğu görülmüş. İşte haber:

Diyarbakır’da bir garip adam: Balık tutup tekrar nehre bırakıyor! Diyarbakır’da bir garip adam: Balık tutup tekrar nehre bırakıyor!

“Diyarbakır’da meyan şerbetinin satışı başladı

Sıcakların birden gelen bastırmasıyla meyan kökü denilen bir bitkiden yapılan Diyarbakır’ın meşhur meyan şerbeti satılmaya başladı.

Yıllardan beri her yaz mevsiminde şerbet sattığını söyleyen şerbet satıcılarından Sabri Gök şöyle konuştu:

“Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Diyarbakır’da halkını serinlemek için başvurduğu en önemli meşrubatlardan biridir. Kendi imal ettiğimiz şerbete Diyarbakırlılar kadar yabancılarda rağbet göstermektedirler. Hatta meyan şerbeti için bazı turistler, meyan kökü dediğimiz bitkiden yapılan şerbete yerli kola demektedirler” dedi.

İşte arşiv haberi:

Muhabir: Onurcan GÜLER