Diyarbakır Kültür Yolu Festivali 12 Ekim 2024 Cumartesi günü itibariyle başlarken festival kapsamında da şuana kadar Murat Boz, Ferhat Göçer ve Ebru Yaşar konserleri yoğun ilgi görmüştü. Peki bugün festival kapsamında hangi ünlü gelecek ve kimin konseri olacak? İşte bu sorunun yanıtı…

Diyarbakır Dicle Nehri’nde “beyaz köpük” alarmı! Diyarbakır Dicle Nehri’nde “beyaz köpük” alarmı!

DİYARBAKIR’A BUGÜN KİM GELİYOR?
Bir dönemler Grup Model’le piyasaların altını üstüne getiren grup dağılmış sonrasında ise Fatma Turgut tek başına müzik kariyerine devam etmişti. 

Bugün (15 Ekim 2024) Diyarbakır’da konser verecek olan isim Fatma Turgut oldu. Saat 21.00’da Nevruz Park Ana Sahnede hayranlarıyla bir araya gelecek.

FATMA TURGUT KİMDİR?
Fatma Turgut, 2 Ocak 1984 doğumlu, Aydınlı rock müzisyeni ve şarkı yazarıdır. İlköğrenimini Atatürk İlköğretim Okulu'nda, ortaöğrenimini ise Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi'nde tamamladı.
2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Klasik Gitar Bölümü'ne girdi ve 2010 yılında mezun oldu. Müzik hayatına 2005 yılında başlayarak çeşitli amatör rock gruplarıyla sahne çalışmaları yaptı. 2007-2008 yılları arasında klasik gitar ve koro derslerini verdi. 
Bir zamanlar Grup Model’de yer aldı sonrasında ise grubun dağılmasıyla tek başına kariyerine devam etti. 

Fatma Turgut, "Buzdan Şato" ve "Değmesin Ellerimiz" gibi şarkılarıyla tanınır.

Muhabir: Onurcan GÜLER