Diyarbakır'da kaymakamlık bir kahvehaneyi mühürledi! Diyarbakır'da kaymakamlık bir kahvehaneyi mühürledi!

Diyarbakır Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, kentte 230 ile 360 lira arasında satışı yapılan ciğer kebabı porsiyonunun fiyat farkını Mücadele’ye değerlendirdi. Diyarbakır’da satışı yapılan ciğer kebabında kalite farkının olmadığının altını çizen Elkaan, fiyatın işyerlerinin giderlerine göre belirlendiğini söyledi.

Diyarbakır'a Gelen Ciğer Yemeden Dönmüyor! 15 Ton Tüketildi

“AYLIK KİRASI 100 BİN LİRAYI AŞAN YERLER VAR”
Restoran ve lokantaların bulunduğu semtlere göre maliyetlerinin değiştiğini vurgulayan Haşim Elkaan, "Bugün lüks bir semtteki işyerinin sadece elektrik faturası 80-90 bin lira, doğalgaz faturası ise 70-80 bin lirayı buluyor. Bu tür mekânlarda en az 50-60 kişi çalışıyor. Ayrıca, kirası 100 bin lirayı aşan yerler var. Dolayısıyla, sunumlarda ve hizmet kalitesinde de farklılık oluyor" diye konuştu.

“KIRMIZI BİBERİN TANESİ 3 LİRA OLMUŞ”
"Bir porsiyon ciğerin yanında sınırsız salata, yeşillik ve biber ikram ediliyor. Bugün sadece bir kırmızı biberin tanesi 3 lira olmuş durumda diyen Başkan Haşim Elkaan, ürün maliyetlerinin artması sonucunda fiyatların da değiştiğine dikkat çekerek, ciğer fiyatlarına ilişkin yanlış bir algı olduğunu ifade etti.

Diyarbakır’da Bir Porsiyon Ciğer Kaç Lira Oldu

“YÜZDE 80’E YAKIN KÜÇÜK ESNAF VAR”
Ekonomik şartların esnafı zorladığını dile getiren Elkaan, küçük esnafın önemini vurgulayarak, "Diyarbakır'da yüzde 80’e yakın küçük esnaf var. Onlar olmasa, büyük esnaf da ayakta kalamaz. Şehir sadece marka değeri olan büyük işletmelerle yürütülmüyor. Küçük esnafın da ekonomide büyük bir payı var" dedi.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL