Diyarbakır doğumlu kaleci Zülküf Özer, 1988 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerine ise Mardinspor’da başladı. Orada iki yıl kaleyi koruduktan sonra Adanaspor’a transfer olarak TFF 1. Lig’de forma terletmeye başladı. 

Zülküf Özer

DİYARBAKIRLI ZÜLKÜF ÖZER
Diyarbakır’da dünyaya gelen kaleci 2009-10 sezonunda Adanaspor’a transfer olarak TFF 1. Lig’de oynamaya başladı. Tecrübeli file bekçisi dört yıl kalesini koruduğu Adanaspor’dan Süper Lig’e çıkan Elazığspor’a transfer oldu. Bir sezon Elazığ formasıyla Süper Lig deneyimi kazanan kaleci sonraki sezon Kayseri Erciyesspor’a transfer olarak bir sezon da orada Süper Lig formasıyla oynadı. K. Erciyesspor’un küme düşmesiyle beraber kendisi de bir sezon PTT 1. Lig forması giydi. 2015-16 yılında Alanyaspor’a transfer olan kaleci kulübünün Süper Lig’e çıkmasında büyük katkılar sundu. Ancak kendisi TFF 1. Lig takımı Adana Demirspor’a transfer oldu. Bir yıl forma terleten kaleci memleketinin takımı Amedspor’a transfer olarak yıllar sonra ilk kez 1. Lig altında bir ligde forma giydi. 

AMEDSPOR’DA BİR YIL
Amedspor’un bir yıl kadar formasını terleten kaleci, toplamda 14 karşılaşmaya çıktı. Dört kez sarı kart gören kaleci sezon sonunda Bandırmaspor’a transfer oldu. Orada üç yıl kadar forma terleten kaleci son kez TFF 1. Lig’de forma şansı buldu.  2020-21 sezon sonunda Bayburt Özel İdare Spor’a transfer olan kaleci bir yıllık performansın ardından bir kez daha memleketine geldi. Ancak bu sefer Amedspor için değil Diyarbekirspor için geldi. Eski takım arkadaşı Kurtuluş Yurt’la birlikte bir yıl burada forma terleten kaleci sonraki sezon Menemenspor ve Bayrampaşa formaları giydi. 

Amedspor'un maçı Diyarbakır'da oynanacak! Amedspor'un maçı Diyarbakır'da oynanacak!

ZÜLKÜF ÖZER HANGİ TAKIMDA?
Tecrübeli file bekçisi Zülküf Özer, bu sezon ise BAL Ligi’nde mücadele eden 12 Bingölspor’a imza attı. 35 yaşındaki kaleci şuana kadar altı karşılaşmaya çıkarken sarı veya kırmızı kart görmeden performans göstermeye devam ediyor.

EFSANE KAPTANIN KARDEŞİ
Zülküf Özer, aynı zamanda Amedspor’un trafik kazasında hayatını kaybeden efsane kaptanı Şeyhmus Özer’in de kardeşidir.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler