B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilmesine imkan tanıyan yeni bir düzenleme için çalışmalar sürüyor. Konuya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve beraberinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenleme yapılması bekleniyor. Bu düzenleme ile birlikte artık B sınıfı ehliyet sahibi olanlar direksiyon eğitimlerini tamamladıktan sonra 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilecekler.

BU ZAMANA KADAR 50 CC MOTOSİKLETLER KULLANILIYORDU

Yapılması beklenen yeni düzenleme öncesinde yürürlükte olan mevzuata göre B sınıfı ehliyet sahibi olanlar yalnızca 50 CC motor hacmine sahip motosikletleri kullanabiliyordu. Bunun üzeri içinse ayrı bir motosiklet ehliyeti almak gerekiyordu.

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk bu durumun değişeceğini ve 125 CC’ye kadar çıkacağını belirtirken sürücülerin de direksiyon eğitimi almaları gerektiği söyledi.

Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım ve B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC altındaki motosikletleri kullanabilmeleri için eğitim almaları gerektiğine inanıyorum. Son dönemde motosiklet nedeniyle trafik kazalarında artış var. Bu yüzden, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC altındaki motosikletleri kullanabilmeleri için eğitim almaları şarttır” açıklamasını yaptı. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi