Diyarbakır’da kırmızı et fiyatları her ay neredeyse 20’şer lira düşmeye başladı. Kurban Bayramından sonra ise et fiyatlarına bir kez daha indirim geldi. Dar gelirli aileler et fiyatlarının düşmesinden bir nebzede olsa memnun kaldı. Fakat bu indirimler ciğer severleri pek de memnun etmiyor.

Diyarbakır’da 20 liraya dert dinliyor! Diyarbakır’da 20 liraya dert dinliyor!

Diyarbakır’da Uzmanından “Acemi Kasap” Uyarısı!

ETE İNDİRİM CİĞERE BİNDİRİM
Diyarbakır’da kırmızı et fiyatlarına önümüzdeki günlerde bir kez daha indirim geleceği söylendi. Kırmızı ete son aylarda nerdeyse 100 liranın üstünde bir indirim gelmiş durumda. Her ay kırmızı et fiyatlarına indirim gelirken ciğerin porsiyonu her ay zamlanıyor. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda ise fiyatı tavan yaparak porsiyonu 350 liraya kadar çıktı. Vatandaşlar kırmızı ete gelen indirimlerin neden ciğer fiyatlarına yansımadığına yakınıyor. Ciğer kilo fiyatı ise 580 liradan satılıyor.

Ciğer Kebap Diyarbakır Yemek

İTHAL ETLER FİYATLARI DÜŞÜRDÜ
Artan fiyatların önüne geçmek için kırmızı et ithalatına başlayan Et ve Süt Kurumu'nun bu hareketi olumlu yanıt verdi. Arz-talep dengesi sağlandığı için kırmızı ete yüzde 8 ile 10 oranında indirim yapıldı. Et ve Süt Kurumu, artan fiyatların önüne geçmek için Kurban Bayramı öncesi kırmızı et ithalatına başlamıştı. İthal kurbanlık hayvanların gelmesiyle fiyatlar düşmeye başlarken, yetkililer büyükbaş ve küçükbaş hayvan ithalatının yılın sonuna kadar devam edebileceğini açıkladı. Bu da kırmızı etin fiyatının düşmesine neden olacak.

DİYARBAKIR’DA PEKİ KIRMIZI ET FİYATLARI NE KADAR OLDU?
Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi kilosu 520 lira olan Kuzu etinin fiyatı 500 ile 490 liraya kadar düşerken. Dana eti fiyatları ise 490-480 liraya kadar indiği öğrenildi. Karkas etinin kilosu 460 liradan 410 liraya kadar düştü.

Dana kıyma: 490 lira 
Kuzu eti: 500 lira
Kuzu kıyma: 500 lira
Kuzu kemikli: 480 lira
Karkas eti: 410-420 lira

Öte yandan kırmızı et fiyatlarının yılsonuna kadar ara ara indirime gireceği fiyatların makul seviyelere kadar ineceği söylendi.

Muhabir: Abdullah AKYOL