Narin'in köyündeki imam hakkındaki yeni açıklama! Narin'in köyündeki imam hakkındaki yeni açıklama!

Diyarbakır’da kurasız sırasız bir şekilde hacca gönderme ve kamuda işe yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen Hatice K. ile Saadet Ç. adlı iki kadının 41 kişiyi dolandırıp paralarını aldıkları belirlendi. 

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ
Polise giden çok sayıda mağdur dolandırıldıklarını belirterek şikâyetçi olunca savcılık harekete geçti. Yakalanan iki kadın hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık, kamu görevlileriyle ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık” suçundan 15’er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

hacı

15’ER YIL HAPİSLE CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ
Sözcü’nün haberine göre, İddianamede sanık Saadet’in dolandırdıkları mağdurlara önce güven aşıladığı, ardından da bu kişilerden Hacca gönderme ve kamuda işe yerleştirme karşılığında aldığı paraları Hatice’nin belirttiği hesaba aktarıp ikilinin bu şekilde maddi menfaat temin ettiklerine dikkat çekildi. İkisinin de toplanan deliller ve mağdur ifadeleriyle suçunun sabit olduğu gerekçesiyle 15’er yıl hapisle cezalandırılmaları istendi.

Kaynak: Sözcü