Ekmeğin en temel gıda maddesi olduğunu belirten vatandaşlar, ekmek fiyatının pahalı olmasından dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden Halk Ekmeği uygulamasını hayata geçirmelerini istiyor.

VATANDAŞLARDAN HALK EKMEK UYGULAMASI TALEBİ
Diyarbakır’ın birçok yerinde olan ekmek büfelerinde somun ekmeğe rağbet azaldı. Ekmek fiyatlarının zincir marketlerde satılan fiyatlarla aynı olduğu görüldü. Eskiden Halk Ekmek Büfelerinde kuyruk sırası olurken şimdi ise en fazla günlük 50-60 tane ekmeğin satıldığı söylendi. Vatandaşlar ise İstanbul gibi birçok ilde bulunan Halk Ekmek uygulamasının Diyarbakır’da da hayata geçirilmesini istiyor.

İSTANBUL HALK EKMEK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 705 büfesi olan Halk Ekmek’te satışa sunulan 250 gramlık ekmek 8 liradan satılırken, normal fırınlarda ise 200 gram ekmek 10 liradan satılıyor. Ayrıca Halk Ekmek’te sadece ekmek değil birçok unlu mamullerin de satışı yapılıyor.

“HALK EKMEK BÜFELERİ OLURSA İNDİRİMLİ ALIRIZ”
Mücadele’ye konuşan bir öğrenci; “Belediyenin bu uygulamayı hayata geçirmesi gerekiyor. Eğer geçirirse dar gelirliler ve öğrenciler için güzel bir uygulama olur. Halk ekmek büfeleri olursa indirimli alırız. Sonuçta bizde 2 bin lira burs alıyoruz. Her gün 6 ekmek alıyoruz buda ayda 1350 lira yapıyor. Belediyeden öğrenciler olarak rica ediyoruz. En yakın zamanda bu uygulamanın hayata geçirilmesini talep ediyoruz” Diye konuştu.

Diyarbakır’da Ekmek, Simit, Somun Çörek Fiyatı

Diyarbakır’da turist sayısı azaldı! Oteller boş kaldı Diyarbakır’da turist sayısı azaldı! Oteller boş kaldı

DİYARBAKIR’DA EKMEK FİYATLARI NE KADAR?
Diyarbakır’da 400 gramlık pide, lavaş, kepekli ve tam buğday ekmek 15 lira, 550 gramlık Diyarbakır Ekmeği 20 lira ve 200 gramlık somun ekmek ise 7.50 liradan satılıyor.  

HALK EKMEK UYGULAMASI NEDİR?
“Halk ekmek, uygun üretim yapılan ve kar amacı gütmeyen, halka ucuza ekmek yedirmeyi amaç edinmiş belediye işletmelerdir. Türkiye’nin birçok şehrinde belediyelerin işlettiği halk ekmek fabrikaları var. Dar gelirli vatandaşlar, asgari ücretle geçinmeye çalışanlar bundan istifade ederler.

Muhabir: Abdullah AKYOL