Diyarbakır’a özgü “Diyarbakır Kadayıfı”nın ustaları iş bırakma kararı aldı. Yurt genelinde yaşanan mali sorunlar sebebi ile kadayıf ustaları da maaşlarında yaşanan erime sonucu iş bırakma kararı alarak işverenlerden taleplerde bulundular.

Diyarbakır Büyükşehir’den dev zirve! Vali Zorluoğlu da katılacak Diyarbakır Büyükşehir’den dev zirve! Vali Zorluoğlu da katılacak

Diyarbakır Burma Kadayıfı Nasıl Yapılır İşte Tarifi
“GEÇİNEMİYORUZ!”
Kadayıf ustaları yaptıkları lezzetli tatlılarla hem Diyarbakır’ın tanıtımını hem de kente gelen turistlerin oldukça beğenisini kazanırken; ancak bu ustalar bugün ise yaşamış oldukları ekonomik sorunlar sebebi ile iş bırakma kararı aldıklarını duyurdular.
Mücadele Gazetesi’ne konuşan bir kadayıf ustası, “Yüksek enflasyon sebebi ile geçinemiyoruz. Bizlere ara zam da yapılmadı. Diyarbakır’daki tüm kadayıf ustaları olarak hep beraber el ele verdik ve maaş zammı talebinde bulunduk. Bu talebimiz patronlaradır. Maaşlarımızda düzeltme yapılmadığı takdirde iş başı yapmayı düşünmüyoruz” denilerek yalnızca maaşlarına zam yapılması talebinde bulunduklarını dile getirdiler.

Burma Kadayıf Diyarbakır Tatlı-1
EKONOMİ HERKESİ ZORLUYOR!
Yaşanan mali sorunların yanı sıra Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması milyonlarca işçiyi olumsuz yönde etkilerken Diyarbakır’da kadayıf ustaları da el ele vererek maaş zammı talebinde bulunuyorlar.

Muhabir: Onurcan GÜLER