Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Konut Satış İstatistikleri, Eylül 2024 verilerine göre, ülke genelinde Eylül ayında satılan konut sayısı belli oldu. Türkiye genelindeki konut satışları, Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,3 oranında artarak 140 bin 919 oldu. Peki, Diyarbakır’da kaç konut satıldı? Diyarbakır’da satılan konut sayısı arttı mı azaldı mı? İşte Diyarbakır’da Eylül ayında atılan konut verileri…

Diyarbakır Surlar Sur Fotoğraf

Diyarbakır’da sıcaklık yeniden artıyor! İşte hava durumu Diyarbakır’da sıcaklık yeniden artıyor! İşte hava durumu

KONUT SATIŞLARI: EN FAZLA İSTANBUL, EN AZ HAKKARİ
Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sıralaması yine değişmedi. Konut satışları sayısıyla 21 bin 314 ile İstanbul, 13 bin 205 ile Ankara ve 7 bin 612 ile İzmir olurken, en az olduğu iller sırasıyla 74 ile Hakkari, 82 ile Ardahan ve 106 ile Bayburt olarak gerçekleşti.

DİYARBAKIR’DA EYLÜL AYINDA 2 BİN 644 KONUT SATILDI
TÜİK’in açıkladığı verilere göre, ülke genelinde artan konut satışları Diyarbakır’ı da etkiledi. Diyarbakır’da Ağustos ayı içerisinde kent genelinde satılan konut sayısı 2 bin 456 olarak açıklanırken, Eylül ayında bu rakam 2 bin 644’e çıktı. Kiraların da arttığı Diyarbakır’da Eylül ayında 2 bin 644 konut satıldı.

Muhabir: Remziye ÇELİK