Diyarbakır'ın Karacadağ eteklerinde yetişen ve bahar aylarında tüketilen Kenger (Kereng), geçtiğimiz Nisan ayında tezgahlarda yerini aldı. Diyarbakırlıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kenger, hem taze olarak hem de kaynatılıp buzluklara atılabiliyor. Turşusu bile yapılan kengeri kaynatıp buzluklara koyanlar için güzel bir tarifimiz var.
İşte Diyarbakır Usulü Yumurtalı Kenger Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kenger
3 yumurta
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Diyarbakır Usulü Yumurtalı Kenger Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle haşlanmış ve hazır halde olan kengerler, hazırlanan tuzlu yumurta bandırılır. Tavaya sıvıyağ konulup kızgın hale getirilir. Yumurtaya bandırılan kengerler sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. hazırlanan kengerler sarımsaklı yoğurt ile tüketilebilir.
KENGER HAKKINDA
Kenger, doğada bulunan ve özellikle ilkbahar aylarında tüketildiğinde karaciğer dostu bir seçenek olarak öne çıkan lezzetli bir ot türüdür. Sağlıklı ve besleyici özellikleriyle bilinen kenger, Doğu ve Güneydoğu mutfağında önemli bir yere sahiptir.