Diyarbakır’da mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına ait zemin artı 7 katlı 21 daireli eski Emekli Sandığı binası açık artırma usulüyle 1 günlüğüne ilana konulup satışa çıkarıldı. 2 milyon 400 bin lira bedel üzerinden satışa çıkarılan binanın çevresindeki 1 dairenin fiyatı ise 2 milyon lira.

Bağlar Kaymakamlığı deprem konutları için duyurdu! Bağlar Kaymakamlığı deprem konutları için duyurdu!

Sözcü’nün haberine göre, binanın kim tarafından satın alındığı ise sır gibi saklı tutuluyor. Aynı muhitte yer alan eski Bağkur binasına ait arsanın da 4 milyon 758 bin liradan satışa sunulması dikkatlerden kaçmadı. SGK, konut+villa imarlı kentin en iyi lokasyonunda yer alan arsaları da emsallerinin yarı fiyatının altında satışa çıkardı. Aynı bölgedeki arsaların dönümü 8 milyon liradan satılırken, SGK’nın 11 farklı ada ve parseldeki arsaların dönümünü ortalama 4 milyondan ihale ile satışa çıkarması şaşkınlık yarattı.

Mülkiyeti SGK Başkanlığına ait merkez Yenişehir İlçesindeki eski Emekli Sandığı binası ile aynı yerde bulunan ve 6 Şubat depreminde ağır hasar aldığı için yıkılan eski Bağkur binasına ait arazi SGK tarafından açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı. 24 saatlik ihalede her iki taşınmaz için biçilen mali değer ise akıllara durgunluk verdi. İhale başlangıç tarihi 13 Ağustos saat 12.30 olarak elektronik satış portalında yer alırken, bitiş tarihi de 14 Ağustos saat 12.30 olarak ilan edildi. 24 saatlik ihaleyle ilgili 7 katlı 21 daireden oluşan betonarme emekli sandığı binası daire başı 114 bin liradan hesaplanarak 2 milyon 400 bin lira satış bedeliyle ihaleye çıkarıldı.

Konut+ticari alan imarlı 7 katlı binanın 2 milyon 400 bin liraya satışa çıkarılması kafalarda birilerine rant oluşturulduğuna dair soru işareti bıraktı. Emekli sandığı binasının bulunduğu lokasyonda bir dairenin güncel fiyatı ortalama 2 milyon liradan satılıyor. Binadaki her bir daire 114 bin lira olarak hesaplanırken, bugün bir çelik konteyner fiyatının 250 bin lira olduğu öğrenildi.

Kaynak: Sözcü