Diyarbakır’da Kaynartepe Mahalle Muhtarı İlhami Altun, boşanmalardan dert yandı Mücadele Gazetesi’ne açıklamalar da bulundu. “Kaynartepe’de şok eden bir süreç yaşıyoruz. Bu genç kardeşlerimiz, bacılarımız her neyse muhtarlara günde 6 tane kadın boşanmaya geldi. Bunları da Diyarbakır Barosu gönderdi. Kimisi daha yeni evli kimisinin bir iki çocuğu var. Bu dönemde evlilik zor oluyor, herkes maddi olarak ciddi zorluk yaşıyor. Ama ne olursa basit bir tartışmada hemen baroya başvuruyor boşanmalar başlıyor. Ben bizim başka muhtar arkadaşlara da danıştım. Onlar diyor bizde de aynı. Bunun için yetkililerimizin erken önlem alması gerekiyor. Arabulucular yapsın bir şeyler yapılsın. Burada hem kadının hem de erkeğin telefonunun incelemesi yapılsın. Suç ne oluyorsa o telefonlardan oluyor. Aileler dağılıyor, çocuklar anasız babasız kalıyorlar yurtlara atılıyor. Kimisi o kadar borç ediyor. Adam bu borcun altından kalkamıyor, ya kafayı yiyor ya maddeye düşüyor ya aileye zarar veriyor. Bu konuda yetkililerimizden bir adım atılması için önlem alınması lazım. Yuvalarımız dağılmasın. Bu boşanmaların sorulması araştırılması lazım.

Diyarbakır’ın en yüksek yeri burası! Zirvesinde türbe var Diyarbakır’ın en yüksek yeri burası! Zirvesinde türbe var

YAZIKTIR AİLELERİMİZE!
Boşanmalar önceki dedelerimizi ninelerimizi örnek alsınlar. Bu tartışmalar boşanmaya gidecek meseleler değildir. Gelinlerimizin anneleri babaları sorumluluk alsınlar. Eğer gerçekten çok büyük bir sorun varsa o zaman onun da gerçeğini ortaya atsınlar. O zaman kadın haklıdır. Ancak öyle bir konu yoktur. Adam gidiyor dışarıda gidiyor hamallık yapıyor, kadında burada 24 saat telefonla vakit geçiriyor. Ben boşanıyorum diyor. Bu kesinlikle yetkililerimiz bunun araştırmasını yapsınlar ve konuya el atsınlar. Bu iş böyle gitmez. Türkiye’nin bütün ailelerimize, psikolojilerine zarar veriyor. Hepimiz el ele verelim. Boşanmalar olmasın hiçbir aile dağılmasın.

GEÇİNMEK DEĞİL!
100 aileden 10 tanesi maddi imkansızlıklar sebebi ile boşanıyor. Ama çoğunluğu bu telefonlardan kaynaklanıyor. Genellikle boşanmaya gelenlerin çoğu kadın oluyor. Bizlerin yaptığı gözlemde şiddet yok. Aileler kızlarını kandırıyorlar daha zengin birisiyle evlenirsin diyerek. Hepimiz çocuklarımıza destek çıkalım, boşanmalar olduğunda olan küçük çocuklara oluyor. Ailelere tavsiyem hepimiz çocuklarımıza güzel örnek olalım” dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER