Diyarbakır’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) puanlarının açıklanmasıyla birlikte ailelerin çocuklarını gönderecek okul arayışları sürüyor. Bu noktada özel okulları tercih etmek çok kolay değil çünkü fiyat atışları dikkat çeken seviyelere ulaştı. Servis, kırtasiye ve yemek gibi ek hizmetlerin eklenmesiyle bazı okullarda yıllık maliyet 300 bin lirayı geçiyor. Veliler özel okulların masraflarından dolayı devlet okullarını tercih etmeye başladı.

ÖZEL OKUL FİYATLARI 300 BİN LİRAYI GEÇTİ
Milli Eğitim Bakanlığının takvimine göre 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk zili 9 Eylül Pazartesi günü çalacak ve yeni eğitim dönemine başlayacak. Okulların açılmasına az bir süre kala velilerde okul arayışlarına girdi. LGS tercihlerinin açıklanması ile birlikte birçok öğrenci yeni okullarında eğitim öğretimine başlayacak. Bazı öğrenciler ise istediği okul gelmeyince daha iyi şartlarda eğitim görmek istiyor. Veliler de bu durumda özel okullara başvuruyor. Fakat özel okullarda cep yakıyor. Özel okulların yıllık ücreti 200 bin lira ile 250 bin lira arasında değişmektedir. Türkiye’nin bazı illerinde ise 1 milyon lirayı bulduğu söylendi. 

Okul Öğrenci Sınıf

Diyarbakır’daki tarihi köşk çöp oldu! Diyarbakır’daki tarihi köşk çöp oldu!

DİYARBAKIR’DA ÖZEL OKUL FİYATLARI UÇTU 
LGS öğrencilerinin tercihleri geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Her öğrenci kendi puanına göre tercihler yaptı. Bazı öğrencilere istediği okul çıktı. Bazı öğrenciler ise istediği okul çıkmayınca özel okullara başvuru yapmak zorunda kaldı. Veliler çocuklarını daha iyi eğitim şartlarında okutmak için özel okul fiyatlarını araştırmaya başladı. Fakat özel okullara da zam geldi. 1 yıllık özel okul fiyatları tüm masraflar da eklendiğinde 300 bin lirayı aşıyor. Dar gelirli aileler bu duruma tepki gösterdi. Özel okul yönetimleri fiyatların pahalı olmasının nedeni günde 3 öğün yemek, kaynak kitaplar ve çeşitli etkinlikler olduğunu söyledi. Veliler ise fiyatların aşırı pahalı olmasından dolayı çocuklarını devlet okullarına göndermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Muhabir: Abdullah AKYOL