Merkez Sur ilçesi ve kentin farklı noktalarında yaklaşık 20-25 yıldır seyyar olarak tansiyon ve şeker ölçümü yapan yaşlı bir adam, vatandaşların sağlık durumlarını elindeki cihazlarla kontrol ederek, durumu kötü olanları haberdar edip hastaneye gitmeleri gerektikleri konusunda uyardığını belirtti. Elinde tansiyon ve şeker ölçüm cihazıyla cadde boyunca dolaşan yaşlı adam, isteyenlerin ölçümlerini gerçekleştiriyor.

“Diyarbakır doğunun değil, Türkiye'nin Paris'i” “Diyarbakır doğunun değil, Türkiye'nin Paris'i”

“SADECE İSTEYENLERİN ÖLÇÜMÜNÜ YAPIYORUM”
Seyyar sağlık kontrolü yapan vatandaş, hizmetini talep edenlerin tansiyon ve şeker ölçümünü 20 lira karşılığında yapıyor. Özellikle şeker ölçümü için parmağa iğne batırıldığını belirten adam, bu hizmetin de aynı ücret karşılığında yapıldığını vurguladı.

“YETKİM YOK, SADECE HASTANEYE YÖNLENDİRİYORUM”
Bu tür işlemlerin normalde yasak olduğunu bildiğini belirten yaşlı adam, daha önce özel bir doktorun yanında çalışarak bu işi öğrendiğini ifade etti. Ancak herhangi bir reçeteli ya da reçetesiz ilaç yazma yetkisinin olmadığına dikkat çeken adam, ölçüm sonrası şeker veya tansiyon değerleri normalin üstünde veya altında olan vatandaşları hastaneye gitmeleri konusunda bilgilendirdiğini dile getirerek, ”Normalde yetkisiz kişilerin bu tür işlemleri yapmalarının yasak olduğunu biliyorum fakat ben yıllarca özel bir doktorun yanında çalıştığımdan dolayı hem işi biliyorum, hem de ilaç yazmadığım için sorun olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL